Hozzávalók:
(4 személyre) (450 kcal)
25 dkg vaj
20 dkg cukor
3 tojás
30 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
5 dkg darált dió
5 dkg kakaó
kandírozott narancshéj
A csoki mázhoz:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
A vajat, a cukrot a tojásokkal habosra verjük, menet közben fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben 170 OC fokon, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a csoki mázhoz a vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, mellyel megkenjük a sütemény tetejét. Tálaláskor ízlés szerint kandírozott narancshéjjal díszítjük a desszertet.