topbar
fejlec01

Hozzávalók :

60 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1,5 dkg élesztő
12 dkg vaj
1,5 dl tej
6 dkg cukor
3 t. vaníliás cukor
3 db tojássárgája (a tésztába)
1 db tojás (a tészta kenéséhez)

Elkészítési mód:
A 40 dkg lisztet, a 2 db tojássárgáját, a 8 dkg vajat, a 4 dkg cukrot, a 2 tasak vaníliás cukrot az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük és hólyagosra dagasztjuk, majd két részre osztjuk. A megmaradt hozzávalókat a kakaóporral, a fél dl langyos tejen felfuttatott élesztővel összekeverjük, és szintén hólyagosra dagasztjuk. Lisztezett deszkán a két fehér és a kakaós tésztából, kb. 35-40 cm hosszú hengert formázunk, majd a barna tésztánkat középre, a két fehéret szélre rakjuk, összefonjuk és mind a két végét összenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt téglalapformába tesszük és hagyjuk kelni. Ha megkelt, a habosra felvert tojással bekenjük és 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Karamell gyümölcskosár

Hozzávalók:

35 dkg cukor
2 ek. olaj
2 db kivi
1 db alma
1 fürt szőlő

Elkészítési mód:
A gyümölcsöket összekockázzuk. A cukrot teflon edényben felolvasztjuk. Egy nagyobb leveses merőkanál homorú oldalát beolajozzuk, majd a karamellizált cukrot hálósan rácsurgatjuk. Hagyjuk megdermedni, menet közben egy lábasban vizet forralunk. Amikor kihűlt a karamell, a leves merőkanalat a tenyerünkbe tesszük és forró vizet öntünk bele. Pár pillanat múlva a kosár leválik a kanálról s így egy szép karamell kosárkát kapunk, amelybe belerakjuk a gyümölcsöket.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben