Hozzávalók: (10 személyre)
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 dl tej
5 dkg cukor
2 t. vaníliás cukor
1 db tojássárgája (a tésztába)
1 db tojás (a tészta kenéséhez)
egy csipet só
Töltelék:
10 dkg vaj
3 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
Elkészítési mód:
Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, az 1 db tojássárgáját és egy csipet sót. Hólyagosra dagasztjuk. 1 órán át langyos helyen kelni hagyjuk. Menet közben elkészítjük a tölteléket. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a cukrokat és a kakaóport. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3mm vékonyra kinyújtjuk, a tölteléket egyenletesen elterítjük rajta, azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt téglalapformába rakjuk. Felvert tojással bekenjük. 180°C-os előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.