topbar
fejlec01

desszert Kakaós kalács

 

Hozzávalók: (10 személyre)

30 dkg liszt                           

2 dkg élesztő                         

2 dkg vaj                                           

2 dl tej                                               

5 dkg cukor                                       

2 t. vaníliás cukor                  

1 db tojássárgája (a tésztába)            

1 db tojás (a tészta kenéséhez)         

egy csipet só

 

Töltelék:

10 dkg vaj                                         

3 cs. vaníliás cukor                            

5 dkg porcukor          

5 dkg kakaópor   

                              

Elkészítési mód:

Az élesztőt csipetnyi cukorral langyos tejben megfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a vajat, a maradék cukrot, a vaníliáscukrot, az 1 db tojássárgáját és egy csipet sót. Hólyagosra dagasztjuk. 1 órán át langyos helyen kelni hagyjuk. Menet közben elkészítjük a tölteléket.  A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a cukrokat és a kakaóport. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3mm vékonyra kinyújtjuk, a tölteléket egyenletesen elterítjük rajta, azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt téglalapformába rakjuk. Felvert tojással bekenjük. 180°C-os előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk. 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben