Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
10 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 ek. olaj
20 dkg őrölt mandula
porcukor (a tálaláshoz)
só
A vaníliamártáshoz:
4 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
2 dkg vaj
Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben rövid idő alatt megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon megpirított őrölt mandulába megforgatjuk. Közben vajon a vaníliáscukrot felhevítjük, hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, a tojássárgáját és felfőzzük. A túrógombócokat vaníliamártással ízlésesen tálaljuk.