topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg tehéntúró
2 db tojás
10 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 ek. olaj
20 dkg őrölt mandula
porcukor (a tálaláshoz)

A vaníliamártáshoz:

4 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
2 dkg vaj

Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben rövid idő alatt megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon megpirított őrölt mandulába megforgatjuk. Közben vajon a vaníliáscukrot felhevítjük, hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, a tojássárgáját és felfőzzük. A túrógombócokat vaníliamártással ízlésesen tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben