Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg tehéntúró
2 tojás
10 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 ek. olaj
20 dkg zsemlemorzsa
porcukor
só
A vaníliamártáshoz és a málnakrémhez:
4 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj
40 dkg málna
1 ek. cukor
Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben rövid idő alatt megfőzzük, leszűrjük. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk. Közben vajon a vaníliáscukrot felhevítjük, hozzáadjuk a simára kevert tejfölt és felfőzzük. A málnát cukorral, szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, fél dl folyadékkal felöntjük és botmixerrel krémesítjük. A túrógombócokat vaníliamártással és málnakrémmel tálaljuk.