topbar
fejlec01

desszert Túrógombóc vaníliamártással málnaöntettel

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg tehéntúró
2 tojás
10 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 ek. olaj
20 dkg zsemlemorzsa
porcukor

A vaníliamártáshoz és a málnakrémhez:

4 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj
40 dkg málna
1 ek. cukor

Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben rövid idő alatt megfőzzük, leszűrjük. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk. Közben vajon a vaníliáscukrot felhevítjük, hozzáadjuk a simára kevert tejfölt és felfőzzük. A málnát cukorral, szegfűszeggel, őrölt fahéjjal ízesítjük, fél dl folyadékkal felöntjük és botmixerrel krémesítjük. A túrógombócokat vaníliamártással és málnakrémmel tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben