Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg finomliszt
15 dkg rétes liszt
15 dkg margarin
5 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
egy kiskanál citromlé
2 kávéskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 kis üveg szilvalekvár
Elkészítési mód:
A szilvalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztát kétfelé választjuk, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával párban kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lukas tésztával. Porcukorral meghintjük és friss ananásszal tálaljuk.
Tipp: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.