topbar
fejlec01

desszert Szilvalekvárral töltött mandulás linzer

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg finomliszt

15 dkg rétes liszt

15 dkg margarin

5 dkg darált mandula

10 dkg porcukor

egy kiskanál citromlé

2 kávéskanál sütőpor

1 tasak vaníliás cukor

1 tojássárgája

1 kis üveg szilvalekvár

 

Elkészítési mód:

A szilvalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük. Fél óra múlva a tésztát kétfelé választjuk, lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egy lukas és egy tele karikaformával párban kiszaggatjuk. Tepsibe helyezzük és 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát lekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lukas tésztával. Porcukorral meghintjük és friss ananásszal tálaljuk.

Tipp: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben