Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg liszt
10 dkg libatepertő
2 dkg élesztő
1 tojás (tésztához)
1 dl tej
1 kk. cukor
egy csipet só
30 dkg szilvalekvár
1 tojás (kenéshez)
Elkészítési mód:
Langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a ledarált tepertőt, egy csipet sót, majd jól összedolgozott tésztát gyúrunk belőle. Egy órán át pihentetjük, azután lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 6x6 cm-es kockákra vágjuk. A lekvárt a négyzet közepére rakjuk, majd átlósan a tészta két sarkát a felvert híg tojásba mártott ujjal összecsípjük. Kívülről is megkenjük tojással, azt követően 160 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.