topbar
fejlec01

desszert Szilvás papucs

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg liszt

10 dkg libatepertő

2 dkg élesztő

1 tojás (tésztához)

1 dl tej

1 kk. cukor

egy csipet só

30 dkg szilvalekvár

1 tojás (kenéshez)

 

Elkészítési mód:

Langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a ledarált tepertőt, egy csipet sót, majd jól összedolgozott tésztát gyúrunk belőle. Egy órán át pihentetjük, azután lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 6x6 cm-es kockákra vágjuk. A lekvárt a négyzet közepére rakjuk, majd átlósan a tészta két sarkát a felvert híg tojásba mártott ujjal összecsípjük. Kívülről is megkenjük tojással, azt követően 160 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben