Hozzávalók:
(10 személyre)(320 kcal/ fő)
30 dkg liszt
3 ek. porcukor
1 t. szalakáli
1 db tojássárgája
kevés tej
A krémhez:
20 dkg ráma margarin
20 dkg porcukor
1 db citrom leve
4 ek. liszt
4 dl tej
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nyújtható legyen. Három részre osztjuk, majd előmelegített sütőben kb. 160 °C-on, 15 perc alatt egyenként halványra sütjük a lapokat. A porcukrot, a lisztet 2 dl tejjel és a citrom levével elkeverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük, majd megtöltjük a lapokat. Egy napot hagyjuk puhulni, kockákra szeleteljük, majd a tetejét fahéjas porcukorral meghintjük.