topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(10 személyre) (470 kcal/fő)

A tésztához:

6 tojás
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
6 ek. liszt

A krémhez:

10 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. epres pudingpor
5 dkg cukor
6 dl tej
10 dkg vaj


A tetejére:

10 dkg eperlekvár
5 dkg reszelt fehér csokoládé

Elkészítési mód:

A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és 180 ⁰C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. Vízgőz felett felolvasszuk a fehér csokoládét és a fokozatosan hozzáadott tejszínnel simára keverjük. A megmosott epret felszeleteljük és a vaníliás cukorral együtt felfőzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. Az epres pudingport a cukorral és a tejjel krémesre főzzük, hozzáadjuk a pépesített epret és a fehér csokoládés tejszínt. A vajat habverő géppel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét lekvárral és reszelt fehér csokoládéval befedjük, hűtőbe rakjuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben