Hozzávalók:
(10 személyre) (470 kcal/fő)
A tésztához:
6 tojás
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
6 ek. liszt
só
A krémhez:
10 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. epres pudingpor
5 dkg cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
A tetejére:
10 dkg eperlekvár
5 dkg reszelt fehér csokoládé
Elkészítési mód:
A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és 180 ⁰C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. Vízgőz felett felolvasszuk a fehér csokoládét és a fokozatosan hozzáadott tejszínnel simára keverjük. A megmosott epret felszeleteljük és a vaníliás cukorral együtt felfőzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. Az epres pudingport a cukorral és a tejjel krémesre főzzük, hozzáadjuk a pépesített epret és a fehér csokoládés tejszínt. A vajat habverő géppel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét lekvárral és reszelt fehér csokoládéval befedjük, hűtőbe rakjuk.