topbar
fejlec01

desszert Csokoládés mézes krémes

 

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

50 dkg liszt                         

10 dkg cukor                                  

1 dl méz                            

2 db tojás              

5 dkg vaj                           

1 dl tej                                

1 tk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

 15 dkg liszt                         

  5 dl tej                              

  20 dkg vaj                           

  15 dkg cukor                                  

 

Csokimáz:

10 dkg étcsokoládé 

5 dkg vaj                            

1 dl tejszín                         

 

 

Elkészítési mód:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A lisztet a tejjel simára keverjük és lassú lángon krémesre sűrítjük. A vajat, a cukrot hozzáadjuk és botmixerrel habosra keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük.

Csokimáz: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük, s meghintjük fahéjas cukorral.  

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben