Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dl méz
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej
1 tk. szódabikarbóna
A krémhez:
15 dkg liszt
5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg cukor
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
Elkészítési mód:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Krém: A lisztet a tejjel simára keverjük és lassú lángon krémesre sűrítjük. A vajat, a cukrot hozzáadjuk és botmixerrel habosra keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük.
Csokimáz: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük, s meghintjük fahéjas cukorral.