topbar
fejlec01

desszert Baracklekváros habos túrós lepény

 

Hozzávalók (10 személyre):

20 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg margarin

2 db tojás

1 t. vaníliás cukor

1 kk. sütőpor

 

Töltelék:

50 dkg tehéntúró

6 db tojás

1 cs. vaníliás pudingpor

5 dl tej

20 dkg cukor

2 db citrom leve

20 dkg házi baracklekvár

 

Elkészítési mód:

Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a citromlevet, a 2 db egész tojást, a 4 db tojássárgáját, (a 4 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 4 db tojás fehérjéhez hozzáadunk 5 dkg cukrot és turmixgép segítségével kemény habot készítünk. Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből. A tojáshabot dresszingzsákba rakjuk és rácsosan a süti tetejét díszítjük. A rácsok közé házi baracklekvárt rakunk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tojáshab szép aranyszínű lesz. Hagyjuk kihűlni, majd téglalap alakúra vágva gyümölccsel díszítve tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben