Hozzávalók (10 személyre):
20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
1 t. vaníliás cukor
1 kk. sütőpor
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
6 db tojás
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
2 db citrom leve
20 dkg házi baracklekvár
Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a citromlevet, a 2 db egész tojást, a 4 db tojássárgáját, (a 4 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 4 db tojás fehérjéhez hozzáadunk 5 dkg cukrot és turmixgép segítségével kemény habot készítünk. Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből. A tojáshabot dresszingzsákba rakjuk és rácsosan a süti tetejét díszítjük. A rácsok közé házi baracklekvárt rakunk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tojáshab szép aranyszínű lesz. Hagyjuk kihűlni, majd téglalap alakúra vágva gyümölccsel díszítve tálaljuk.