topbar
fejlec01

desszert Baracklekváros gombóc

Hozzávalók:
(4 főre) (420 kcal/fő)

50 dkg burgonya

20 dkg liszt

5 dkg búzadara

5 dkg vaj

1 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

20 dkg baracklekvár

10 dkg porcukor

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azt követően forrón krumplinyomóval összetörjük, vajjal krémesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tojással, búzadarával és liszttel jól összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe lekvárt teszünk, majd a négy sarkát összefogjuk, és lisztezett kézzel gombócokat formálunk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, ráforralunk. Tésztaszűrővel egyenként kiemeljük, lecsepegtetjük, olajban pirított zsemlemorzsára szedjük, megforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben