Hozzávalók (10 személyre):
Tészta:
4 db tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. cukor
1 kk. szódabikarbóna
1 t. vaníliás cukor
egy csipet só
2 ek.olaj a sütéshez
Töltelék:
80 dkg magozott sárgabarack
1 kk. fahéj
5 dkg cukor
2 t. vaníliás cukor
1 mk. szegfűszeg
3 dkg vaj
Barackkrém:
30 dkg magozott sárgabarack
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2 t. vaníliás cukor
egy csipet só
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsinta tésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 msp-ig, a másik felét 25 msp-ig sütjük. Menet közben a töltelékhez a barackokat apróra vágjuk. Vajon megpároljuk, cukrokkal és a fűszerekkel beízesítjük, majd a kisütött palacsintákba egyenként beletöltjük.
Barackkrém: A 20 dkg barackot botmixerrel pépesítjük, majd vajon felhevítjük, a tojássárgájával simára kevert tejszínnel felöntjük, cukorral, egy csipet sóval ízesítjük és krémesre főzzük.
Tálalásnál a megtöltött palacsintát a tányér közepére helyezzük, leöntjük a barackkrémmel, végül barackkal, eperrel és mentalevéllel díszítjük.