topbar
fejlec01

desszert Sárgabarackkal töltött palacsinta

 

Hozzávalók (10 személyre):

Tészta:

4 db tojás

40 dkg liszt

3 dl tej

4 dl szénsavas ásványvíz

1 ek. cukor

1 kk. szódabikarbóna

1 t. vaníliás cukor

egy csipet só

2 ek.olaj a sütéshez

 

Töltelék:

80 dkg magozott sárgabarack

1 kk. fahéj

5 dkg cukor

2 t. vaníliás cukor

1 mk. szegfűszeg

3 dkg vaj

 

Barackkrém:

30 dkg magozott sárgabarack

2 dkg vaj

1 dl tejszín

1 tojássárgája

2 t. vaníliás cukor

egy csipet só

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsinta tésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 msp-ig, a másik felét 25 msp-ig sütjük. Menet közben a töltelékhez a barackokat apróra vágjuk. Vajon megpároljuk, cukrokkal és a fűszerekkel beízesítjük, majd a kisütött palacsintákba egyenként beletöltjük.
Barackkrém: A 20 dkg barackot botmixerrel pépesítjük, majd vajon felhevítjük, a tojássárgájával simára kevert tejszínnel felöntjük, cukorral, egy csipet sóval ízesítjük és krémesre főzzük.
Tálalásnál a megtöltött palacsintát a tányér közepére helyezzük, leöntjük a barackkrémmel, végül barackkal, eperrel és mentalevéllel díszítjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben