topbar
fejlec01

desszert Sárgabarackkrémmel töltött palacsinta

Hozzávalók:
(10 személyre)

4 db tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. cukor
1 kk. szódabikarbóna
1 t. vaníliás cukor
egy csipet só
2 ek.olaj (sütéshez)

Barackkrém:

30 dkg sárgabarack
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2 t. vaníliás cukor
egy csipet só

 

Elkészítési mód:

A palacsintatészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd felhevített, olajjal kikent forró palacsintasütőben merőkanállal adagolva, egyenként mindkét oldalát megsütjük. A töltelékhez a megtisztított barackot botmixerrel pépesítjük, majd vajon felhevítjük, a tojássárgájával simára kevert tejszínnel felöntjük, cukorral, egy csipet sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A palacsintát a krémmel megkenjük, szalvétára hajtjuk. Mentával és koktélcseresznyével díszítve, barackkrémmel meglocsolva, porcukorral meghintve esztétikusan tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben