Hozzávalók:
(10 személyre)
4 db tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. cukor
1 kk. szódabikarbóna
1 t. vaníliás cukor
egy csipet só
2 ek.olaj (sütéshez)
Barackkrém:
30 dkg sárgabarack
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
2 t. vaníliás cukor
egy csipet só
Elkészítési mód:
A palacsintatészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd felhevített, olajjal kikent forró palacsintasütőben merőkanállal adagolva, egyenként mindkét oldalát megsütjük. A töltelékhez a megtisztított barackot botmixerrel pépesítjük, majd vajon felhevítjük, a tojássárgájával simára kevert tejszínnel felöntjük, cukorral, egy csipet sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A palacsintát a krémmel megkenjük, szalvétára hajtjuk. Mentával és koktélcseresznyével díszítve, barackkrémmel meglocsolva, porcukorral meghintve esztétikusan tálaljuk.