topbar
fejlec01

desszert Muzsikus szelet

 

Hozzávalók:(10 személyre)

Fehér tésztához:

4 db tojás

5 dkg liszt

5 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

4 ek. olívaolaj

 

Barna tésztához:

a fenti hozzávalók + 5 dkg kakaópor

 

Kakaókrém:

10 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

4 dl tej

2 ek. zselatin

2 dl Hulala tejszín

5 dkg kakaópor

 

Tojáshab:

8 db tojásfehérje

40 dkg cukor

pár csepp ecet

 

Elkészítési mód:

A kétféle tészta hozzávalóit külön-külön összekeverjük. Két kivajazott lisztezett tepsiben előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a cukrokat és a kakaóport, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, azután belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük, azt követően félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a barna piskóta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Amikor a krém megkeményedett befedjük a fehér piskótatésztával és a tetejét bevonjuk a pár csepp ecettel és cukorral keményre felvert tojáshabbal, majd hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyforma téglalap alakú szeletekre vágjuk, a tetejét dresszingzsák segítségével olvasztott csokoládéval, violinkulccsal díszítjük. Csokoládédarával megszórjuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben