Hozzávalók:(10 személyre)
Fehér tésztához:
4 db tojás
5 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
4 ek. olívaolaj
Barna tésztához:
a fenti hozzávalók + 5 dkg kakaópor
Kakaókrém:
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
2 ek. zselatin
2 dl Hulala tejszín
5 dkg kakaópor
Tojáshab:
8 db tojásfehérje
40 dkg cukor
pár csepp ecet
Elkészítési mód:
A kétféle tészta hozzávalóit külön-külön összekeverjük. Két kivajazott lisztezett tepsiben előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a cukrokat és a kakaóport, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, azután belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük, azt követően félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a barna piskóta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Amikor a krém megkeményedett befedjük a fehér piskótatésztával és a tetejét bevonjuk a pár csepp ecettel és cukorral keményre felvert tojáshabbal, majd hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyforma téglalap alakú szeletekre vágjuk, a tetejét dresszingzsák segítségével olvasztott csokoládéval, violinkulccsal díszítjük. Csokoládédarával megszórjuk.