Hozzávalók:
(10 személyre)
Tészta:
5 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
2 ek. porcukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. sütőpor
4 ek. olívaolaj
Krém:
20 dkg rizs
8 dl tej
2 t. vaníliás cukor
2 ek. porcukor
1 flakon tejszínhab
Málnás zselatin:
2 ek. zselatin
20 dkg málna
Elkészítési mód:
A cukrot, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a kakaóporral átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott tepsiben egyenletesen elsimítjuk, s 170 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Közben a tejben a rizst megfőzzük, a cukrokkal ízesítjük, majd a tejszínhabot beleforgatjuk. A tésztát kettévágjuk, az egyik felére egyenletesen elterítjük a tölteléket, majd a másik lappal lefedjük.
Langyos vízben simára keverjük a zselatinport, és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a málnát, hagyjuk kihűlni, azután a süteményre öntjük. Hűtőszekrénybe rakjuk. Dermedés után egyenlő, téglalap alakú formákra vágjuk, és tetszés szerint díszítve tálaljuk.