topbar
fejlec01

desszert Málnás lepény

Hozzávalók: (4 személyre)

3 db tojás

5 dkg Rama

10 dkg porcukor

1 t. sütőpor

40 dkg liszt

egy csipet só

2 dl tej

30 dkg málna

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a rámával és a porcukor hozzáadásával habosra keverjük. Ezután beleöntjük a sütőport, a sóval elkevert lisztet, majd tejjel leöntjük és az egészet jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. A kivajazott tepsit meghintjük liszttel, majd a masszát beletesszük, a tetejét megszórjuk a jól megmosott málnával és előmelegített sütőben kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Szeletelve kínáljuk.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben