Hozzávalók: (4 személyre)
5 db tojás
10 dkg liszt
2 ek. porcukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. sütőpor
4 ek. olaj
Elkészítési mód:
A cukrokat, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott sütőedényben egyenletesen elsimítjuk, és 170 °C-os előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk.
Túrókrém:
30 dkg túró
2 dl tejföl
1 dl tej
20 dkg cukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. vaníliás puding
1 db citrom
3 tojás
2 dkg vaj
Elkészítési mód:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a pudingport, tejjel felöntjük és felforraljuk, majd belerakjuk a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a simára kevert tojássárgáját, a citrom levével ízesítjük és krémesre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a langyos krémhez, majd kétfelé osztjuk. A piskótalap egyik felére egyenletesen elterítjük, majd a másik piskótalappal befedjük, és a krém másik felével beterítjük, tortakéssel elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk.
A körtés aszpikhoz:
2 t. zselatin
5 dkg porcukor
2 db körte
Elkészítési mód:
A zselatint a cukorral 5 dl vízben megfőzzük. A sütemény tetejére, egymást követően sorba rakjuk a körteszeleteket, majd ráöntjük a zselatint. Hűtőbe téve dermesztjük. Ízlés szerint tálaljuk.