topbar
fejlec01

desszert Túrós batyu

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (360 kcal/fő)

A tésztához:

25 dkg finomliszt

25 dkg rétesliszt

3 dl tej

2 tojás

3 dkg élesztő

15 dkg vaj

10 dkg cukor

csipetnyi só

1 tojás (a kenéshez)

 

A töltelékhez:

50 dkg túró

15 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. Meleg helyen kb. egy órán keresztül kelesztjük. Közben a töltelékhez a túrót összetörjük, és a többi alapanyaggal gondosan összedolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe túrótölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát a töltelék fölött összefogjuk, és kissé összenyomjuk. A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, és kb. 30 percig tovább kelesztjük. Sütés előtt megkenjük felvert tojással, és 180°C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, végül hagyjuk kihűlni. Tálalásnál porcukorral meghintjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben