Hozzávalók:
(10 személyre) (360 kcal/fő)
A tésztához:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 dl tej
2 tojás
3 dkg élesztő
15 dkg vaj
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 tojás (a kenéshez)
A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. Meleg helyen kb. egy órán keresztül kelesztjük. Közben a töltelékhez a túrót összetörjük, és a többi alapanyaggal gondosan összedolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe túrótölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát a töltelék fölött összefogjuk, és kissé összenyomjuk. A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, és kb. 30 percig tovább kelesztjük. Sütés előtt megkenjük felvert tojással, és 180°C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, végül hagyjuk kihűlni. Tálalásnál porcukorral meghintjük.