topbar
fejlec01

desszert Vaníliakrémes almás szelet

Hozzávalók: (10 főre)
A tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg margarin

2 db tojássárgája (tojásfehérjét a krémhez használjuk)

1 cs. sütőpor

10 dkg porcukor

10 dkg darált dió

1 dl tej

 

A vaníliás krémhez:

2 db tojás

3,5 dl tej

2 ek. cukor

2 ek. liszt

1 cs. vaníliás cukor

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

 

Az almás töltelékhez:

1,5 kg alma

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg porcukor

fahéj, szegfűszeg

1 db reszelt citromhéja

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk majd lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütő edényt vajjal kikenjük, és a tészta lapokat egyenként 150 oC-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet, a tejjel elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a mártással és a habos margarinnal.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéját, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Összeállítjuk a süteményt. Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet, majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben