topbar
fejlec01

Túróval és őszibarackkal töltött  palacsinta csokiöntettel

Hozzávalók:
(10 személyre)

Tészta:

4 db tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. cukor
egy csipet só
3 ek. olaj (a sütéshez)



Töltelék:

2 üv. őszibarack befőtt (50 dkg)
50 dkg túró
1 dl tejszín
3 t. vanília cukor
2 kk. őrölt szegfűszeg
2 db citrom leve

Csokiöntet:

5 dl tej
30 dkg holland kakaópor
30 dkg porcukor
1/2 dl étolaj
15 dkg vaj

Elkészítési mód:
A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd ízestjük a vaníliás cukorral, a citrom levével, az őrölt szegfűszeggel, felöntjük a befőtt levével és a tejszínnel krémesre főzzük, azután összekeverjük az apró kockákra vágott őszibarack kompóttal.
Egyesével megtöltjük a palacsintát. A közepére helyezzük a tölteléket, két szélét felhajtjuk és feltekerjük.
Menet közben a tejet a kakaóporral, a porcukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és az így kapott krémes csokimártással leöntjük a palacsintát és naranccsal díszítve tálaljuk.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben