Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:
5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
2 dkg olvasztott vaj
2 ek. víz
A csokoládés krémhez:
50 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
20 dkg vaj
10 dkg kakaópor
A kávés habhoz:
8 dl habtejszín
10 dkg porrá őrölt kávépor
10 dkg porcukor
2 cs. zselatin
5 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítési mód:
A piskótához a tojásokat cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a vajat és a vizet, majd rászitáljuk a lisztet és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. A masszát kétfelé osztjuk, külön-külön kivajazott tortaformába öntjük, elsimítjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük, azután hagyjuk kihűlni. Közben a csokoládékrémhez a tejszínt felhevítjük, beletördeljük a csokoládét, kézi habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, rászitáljuk a kakaóport, még egyszer simára keverjük, és hagyjuk kihűlni. 10 percre hűtőbe tesszük, majd ismét addig keverjük, míg egy sűrű, jól kenhető bársonyos krémet kapunk, és kétfelé osztjuk. A kávés habhoz a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a forró vízben feloldott, majd lehűtött zselatint, a porcukorral elkevert kávéport, és a habverővel tovább habosítjuk, utána lehűtjük. A torta összeállításához az alsó piskótalap köré állítható tortakarikát kapcsolunk, megkenjük sárgabaracklekvárral, azután leborítjuk a másik piskótalappal, majd egyenletesen a csokikrém egyik felét elterítjük, azt követően a kávékrémmel bevonjuk, befedjük a megmaradt csokoládékrémmel és hűtőbe rakjuk. Megj.:Arra kell vigyázni, hogy minden réteg egyenletesen el legyen simítva. Nagyon éles, langyos késsel kell felszeletelni.