Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás
1 dl langyos tej
5 dkg kakaó
1 ek. olaj
1 cs. sütőpor
A kávékrémhez:
5 dl tejszín
4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 dl tej
1 kk. őrölt fahéj
10 dkg tört étcsokoládé
1 dl sűrű kávé
1 ek. zselatin
A mogyorókrémhez:
10 dkg porcukor
15 dkg amerikai mogyoró
10 dkg vaj
2 dl langyos tej
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. zselatin
Karamell:
30 dkg cukor
3 dl tejszín
10 dkg vaj
csipet só
0,5 dl víz
Elkészítési mód:
Elsőként a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, az olajjal, a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan elvegyítjük a lisztes masszával. Szilikon tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180°C-on tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk. A kávékrém hozzávalóit a tejszín kivételével vízgőz felett állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A tortaformába visszahelyezzük az egyik piskótalapot, a kávékrémet egyenletesen elsimítjuk rajta, azután a másik piskótalappal lefedjük, és a hűtőbe rakjuk. A mogyorókrém hozzávalóit egy edénybe tesszük, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elterítjük a tortán, és visszarakjuk a hűtőbe. A cukrot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett aranybarnára karamellizáljuk, azután belerakjuk a vajat, a tejszínt, egy csipet sóval ízesítjük, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd bevonjuk vele a tortát. Tálalásig (de minimum 2 órára) hűtőbe rakjuk.