Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
A töltelékhez:
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
5 dkg kakaó
5 dkg baracklekvár
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
0,5 dl rum
A tetejére:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
Elkészítés mód:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, eldolgozzuk, 3 lapot nyújtunk ki belőle, amelyeket egyesével a tepsi hátán megsütünk. Amikor elkészült és kihűlt, egy lapot összetörünk, vaníliás tejjel meglocsoljuk, és a töltelék hozzávalóival együtt habosra keverjük. A masszát ezután a két lap közé kenjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, fa-vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük, és a tetejét darabolt csokoládéval megszórjuk.