topbar
fejlec01

desszert Csokis tekercs

Hozzávalók:
(10 személyre):

40 dkg liszt

1 cs. instant élesztő

1,5 dl langyos tej

1 tojásfehérje

csipet só

10 dkg porcukor

5 dkg vaj

1 tojássárgája

1 ek.tej

 

A töltelékhez:

10 dkg étcsokoládé

1 vaníliarúd

 

Elkészítési mód:

A tojássárgáját az evőkanálnyi tejjel felverjük. A tészta maradék hozzávalóit keverőedénybe tesszük, és robotgéppel simára dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. A megkelt tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük a tojásos tejjel. A csokoládét lereszeljük, a vaníliarúd kikapart belsejével elkeverjük, a tésztalapok tetején egyenletesen elosztjuk. Ezután négy részre osztjuk, és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb végüktől kezdve szorosan feltekerjük, és a maradék tojássárgájával megkenjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben