Hozzávalók:
(10 személyre):
40 dkg liszt
1 cs. instant élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojásfehérje
csipet só
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojássárgája
1 ek.tej
A töltelékhez:
10 dkg étcsokoládé
1 vaníliarúd
Elkészítési mód:
A tojássárgáját az evőkanálnyi tejjel felverjük. A tészta maradék hozzávalóit keverőedénybe tesszük, és robotgéppel simára dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. A megkelt tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük a tojásos tejjel. A csokoládét lereszeljük, a vaníliarúd kikapart belsejével elkeverjük, a tésztalapok tetején egyenletesen elosztjuk. Ezután négy részre osztjuk, és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb végüktől kezdve szorosan feltekerjük, és a maradék tojássárgájával megkenjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.