Hozzávalók: (4 személyre)
A tésztához:
30 dkg liszt
2 ek. kakaó
20 dkg ráma
1 db tojás
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
1 db citrom reszelt héja
A csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg ráma
A díszítéshez:
15 dkg szeletelt mandula
Elkészítési mód:
A liszthez hozzávegyítjük a kakaót, majd a hideg rámát gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük (sütőlemezre is lehet). Előmelegített sütőben, kb. 180 °C –on, 10 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a kekszek kihűltek, az étcsokoládét megolvasztjuk és rámával simára elkeverjük. Mindegyik tallér tetejét bekenjük a masszával és szeletelt mandulával díszítjük.