Hozzávalók (10 főre):
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg cukor
6 ek. méz
3 tojás
5 dkg vaj
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 tk. szódabikarbóna
1 t. szalakáli
A krémhez:
2 cs. tejszínes pudingpor
5 dl tej
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
4 ek. méz
Elkészítési mód:
A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a tejszínes krémmel, majd tortafésűvel díszítjük, dióval és körtével tálaljuk.