Hozzávalók: (4 személyre)
A tésztához:
25 dkg porcukor
8 db tojás
1 db citrom reszelt héja
20 dkg mák
6 dkg zsemlemorzsa
0,5 dl rum
fél t. sütőpor
15 dkg liszt
lekvár
A citromos mázhoz:
1 db tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 ek. citromlé
Elkészítési mód:
A porcukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Mindezt addig keverjük, míg kemény nem lesz. A felvert habot finoman hozzákeverjük a tojássárgájához. Hozzáadjuk a darált mákot, a rummal ízesített zsemlemorzsát, a sütőport és a lisztet. Az egészet összekeverjük majd egy kivajazott tepsibe beleöntjük a masszát, és 180°C-on kb. 50 percig készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk és lekvárral megtöltjük. A máz alapanyagait simára keverjük, majd bevonjuk a sütemény tetejét és végül kockákra szeletelve tálaljuk, szőlővel, naranccsal díszítjük.