Hozzávalók: (10 személyre)
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás
2 db reszelt citrom héja
30 dkg liszt
1 kg őszibarackbefőtt
10 dkg őrölt pirított mandula
5 dkg szeletelt pirított mandula
1 ek. mentaszirup
1 cs. sütőpor
1 dl tej
Elkészítési mód:A margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Keverés közben beletesszük a tojásokat, a lereszelt citrom héját, a lisztet, a sütőport, az őrölt pirított mandulát és a menta szirupot. A kivajazott tepsit liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát. A tetejére szeletelt őszibarackbefőttet teszünk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Mentalevéllel és szeletelt pirított mandulával díszítve kínáljuk.