topbar
fejlec01

desszert Mézes zserbó

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

40 dkg liszt

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 db tojás

3 ek. méz

3 ek. tejföl

 

A krémhez:

2 db tojássárgája

2 ek. porcukor

2 ek. liszt

6 dl tej

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

A csokoládémázhoz:

10 dkg csokoládé

2 ek. étolaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180○C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a porcukrot és a lisztet egy lábasban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kezdjük főzni. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Addig a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyos krémet apránként hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük robotgéppel. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. Az apróra tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére csurgatjuk. Szeletelésig, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Megj.: Valójában, akkor az igazi, ha egy napig állni hagyjuk, mert a lapok megpuhulnak és az ízek összeérnek.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben