Hozzávalók:
(10 személyre)
30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
csipetnyi só
10 dkg sárgabarack dzsem
5 dkg őrölt mandula
A tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési mód:
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, az őrölt mandulát, és a tejben egy csipetnyi sóval felfuttatott élesztőt, majd alaposan átgyúrjuk, és egy órát pihentetjük, hogy megkeljen. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal kikent tepsibe tesszük. Azután megkenjük a krémesre kevert sárgabarack dzsemmel. Betakarjuk a cukrokkal keményre vert tojáshabbal, és 150 °C-on készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.