Hozzávalók: (4 személyre)
20 dkg liszt
15 dkg darált mák
1 db reszelt citromhéj
1 db tojás
2 dl joghurt
1 dl olaj
15 dkg méz
Áfonyás tejszínhab:
15 dkg áfonya
2 dl tejszín
2 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítési mód:
A lisztet, a tojást, az olajat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a mézet és a darált mákot összekeverjük. A jól kikevert tésztát egy kimargarinozott tepsibe egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 °C megsütjük.
A tejszínt jól lehűtjük, majd turmixgéppel alacsony fokozaton habbá verjük. Menet közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. Addig turmixszoljuk, míg a kívánt keménységet el nem érjük. (Vigyázat, ha túl verjük a habot kicsapódik a fehérje és így vaj lesz belőle.) Az összetört áfonyát óvatosan a kemény habhoz keverjük és a tészta tetejére egyenletesen elkenjük. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk. Tálalásnál kockákra vágjuk, a tetejét marcipán rózsával, vagy csokoládé lapokkal díszíthetjük.