topbar
fejlec01

desszert Joghurtos mákkocka


Hozzávalók: (4 személyre)

20 dkg liszt

15 dkg darált mák

1 db reszelt citromhéj

1 db tojás

2 dl joghurt

1 dl olaj

15 dkg méz

 

Áfonyás tejszínhab:

15 dkg áfonya

2 dl tejszín

2 evőkanál vaníliás cukor

1 csomag habfixáló

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a tojást, az olajat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a mézet és a darált mákot összekeverjük. A jól kikevert tésztát egy kimargarinozott tepsibe egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 °C megsütjük.
A tejszínt jól lehűtjük, majd turmixgéppel alacsony fokozaton habbá verjük. Menet közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. Addig turmixszoljuk, míg a kívánt keménységet el nem érjük. (Vigyázat, ha túl verjük a habot kicsapódik a fehérje és így vaj lesz belőle.) Az összetört áfonyát óvatosan a kemény habhoz keverjük és a tészta tetejére egyenletesen elkenjük. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk. Tálalásnál kockákra vágjuk, a tetejét marcipán rózsával, vagy csokoládé lapokkal díszíthetjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben