Hozzávalók:
(10 személyre) (380 kcal/fő)
A tésztához:
4 tojás
10 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliaaroma
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
10 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
2 ek. zselatin
5 dl tejszín
A tetejére:
2 ek. zselatin
4 db kivi
2 db őszibarack
Elkészítési mód:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliaaromával habosra verjük, majd a fehérjehabra öntjük. Ezután a lisztet és a sütőport rászitáljuk, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. 24 cm-es tortaformában egyenletesen elterítjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on megsütjük. Amíg a tészta hűl, a tejet felforraljuk, majd takaréklángon hozzáadjuk a cukrokat, és feloldjuk benne a zselatint. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és rásimítjuk a kihűlt piskótatészta tetejére, majd egy órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően felszeleteljük a gyümölcsöket, és tetszés szerint ráhelyezzük a krémre. A tetejéhez langyos vízben simára keverjük a zselatinport, és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, végül a süteményre öntjük. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Dermedés után egyforma szeletekre vágjuk, és tetszés szerint díszítve kínáljuk.