topbar
fejlec01

desszert Joghurtos kiviszelet

Hozzávalók:
(10 személyre) (380 kcal/fő)

A tésztához:

4 tojás
10 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliaaroma
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

10 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
2 ek. zselatin
5 dl tejszín

A tetejére:

2 ek. zselatin
4 db kivi
2 db őszibarack

Elkészítési mód:

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliaaromával habosra verjük, majd a fehérjehabra öntjük. Ezután a lisztet és a sütőport rászitáljuk, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. 24 cm-es tortaformában egyenletesen elterítjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on megsütjük. Amíg a tészta hűl, a tejet felforraljuk, majd takaréklángon hozzáadjuk a cukrokat, és feloldjuk benne a zselatint. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és rásimítjuk a kihűlt piskótatészta tetejére, majd egy órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően felszeleteljük a gyümölcsöket, és tetszés szerint ráhelyezzük a krémre. A tetejéhez langyos vízben simára keverjük a zselatinport, és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, végül a süteményre öntjük. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Dermedés után egyforma szeletekre vágjuk, és tetszés szerint díszítve kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben