Hozzávalók: (10 személyre)
8 db tojásfehérje
16 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
1 kávéskanál meggylikőr
meggylekvár
néhány szem meggy
A kávékrémhez:
8 db tojássárgája
2 evőkanál feketekávé
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Elkészítési mód:
Felverjük a tojásfehérjéket, és beletesszük a darált diót, a porcukrot, a zsemlemorzsát, a meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 200 °C-on sütjük. Menet közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a porcukrot és a vaníliás cukrot folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a margarint, és kikavarjuk. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, amelyet kávékrémmel megtöltünk, és végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét valamint az oldalait szintén bekenjük a krémmel és az oldalait meghintjük a maradék darált dióval, a tetejét meggydarabokkal és csokoládélapokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, téglalap szeletekre vágva tálaljuk.