topbar
fejlec01

desszert Habos szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

8 db tojásfehérje

16 dkg darált dió

20 dkg porcukor

2 dkg zsemlemorzsa

1 kávéskanál meggylikőr

meggylekvár

néhány szem meggy

 

A kávékrémhez:

8 db tojássárgája

2 evőkanál feketekávé

15 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

20 dkg margarin

 

Elkészítési mód:

Felverjük a tojásfehérjéket, és beletesszük a darált diót, a porcukrot, a zsemlemorzsát, a meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 200 °C-on sütjük. Menet közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a porcukrot és a vaníliás cukrot folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a margarint, és kikavarjuk. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, amelyet kávékrémmel megtöltünk, és végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét valamint az oldalait szintén bekenjük a krémmel és az oldalait meghintjük a maradék darált dióval, a tetejét meggydarabokkal és csokoládélapokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, téglalap szeletekre vágva tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben