Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
20 kristálycukor
4 tojás
0,5 dl olaj
2 dl tej
1 t. sütőpor
5 dkg kakaópor
1 tk. vaníliaaroma
A krémhez:
1 t. puncs ízű puding
6 dl tej
3 ek. kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
2 tk. rum aroma
A díszítéshez:
1 t. rokokó kakaós tortadara
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az 1/3 részét, és előmelegített sütőben egyenként kisütjük. Menet közben megfőzzük a pudingot, melyet a tűzről levéve rumaromával, reszelt citrom- és narancshéjjal bolondítunk meg. A pudingot folyamatos kevergetéssel hűtjük, hogy ne legyen darabos, hanem krémes. Azt követően az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, majd lefedjük a másik lappal, melyet szintén bekenünk a pudinggal, majd lefedjük. A maradék krémmel körbe bevonjuk az egész tortát, és megszórjuk a tortadarával. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.
Tipp: Aki szeretné, készíthet még egy adagot a krémből (4-5 dl-tejből), mellyel tetszés szerint lehet díszíteni a tortát.


