topbar
fejlec01

desszert Puncsos szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)

Piskóta:

25 dkg liszt

1 kk. szódabikarbóna

10 dkg porcukor

2 db tojás sárgája

1 ek. méz

1 dl tej

5 dkg margarin


Töltelék:

3 tasak puncsízű pudingpor

7 dl tej

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 db rumaroma

1 cs. babapiskóta


Máz:

15 dkg porcukor

3 db tojás fehérje

 

Elkészítési mód:

A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A töltelékhez a pudingport felfőzzük tejben, majd lehűtjük. A margarint a porcukorral krémesre keverjük, azután a kihűlt pudingkrémhez keverjük. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a babapiskótákat, amelyeket rumaromával meglocsoluk, azután rákenjünk a maradék krémet, és a második piskótalappal befedjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral gőz felett habbá verjük, majd rákenjük a süteményt tetejére, és hullámosra mintázzuk. Hűtőbe tesszük, és 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel egyenlő téglalap alakúra szeleteljük.

 

Mentás meggypuncs:

Hozzávalók:

1 l meggylé

3 dl víz

2 cl citromlé

1 db rumaroma

12 dkg kristálycukor

1 cs. mentalevél

 

Elkészítési mód:

Egy lábasba beletesszük a cukrot és a vizet, majd hozzáöntjük a meggylevet, a citromlevet és rumaromával ízesítjük. Pohárba tálaljuk és mentalevéllel díszítjük. A sütemény mellé kínáljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben