Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
4 db tojás
25 dkg cukor
0,5 dl étolaj
2 dl tej
35 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg kakaópor
A krémhez:
8 dl tej
5 dkg liszt
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 tk. vanília aroma
1 tk. rum aroma
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési mód:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd a kakaó kivételével összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát két részre osztjuk, 1/3 és 2/3 arányban. A nagyobb adaghoz hozzákeverjük a kakaóport, majd sütőzsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kisütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. Habverő segítségével a hideg tejet összekeverjük a liszttel, ezt követően hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és felfőzzük. Amint besűrűsödik, összekeverjük a kókuszreszelékkel és az aromákkal. A krémet ráöntjük a kakaós tésztára, majd visszarakjuk a sütőbe néhány percre. Ezt követően ráöntjük a tészta 1/3 részét és együtt készre sütjük. Felszeletelve és porcukorral meghintve kínáljuk!