topbar
fejlec01

 desszert Somlói galuska

 

Hozzávalók (4 személyre):

(450 kcal/fő)

Piskóta:

6 db tojás

20 dkg cukor

0,5 dl víz

1 cs. sütőpor

2 dkg kakaópor

5 dkg darált dió

20 dkg liszt

 

Sárga vanília krém:

5 dl hideg tej

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. vaníliás pudingpor

2 db tojás

 

Rumos öntet:

10 dkg mazsola

1dl víz

10 dkg cukor

1 ek. rumesszencia

1 db reszelt citromhéj

1 db reszelt narancshéj

 

Csoki öntet:

10 dkg cukor

1 dl víz

1 kanál kakaópor

1 ek. rumesszencia

2 dkg vaj

1 cs. vaníliás cukor

tejszínhab

 

Elkészítési mód:

Vanília öntet:
A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és egy kevés hideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk és felöntjük, a többi tejjel majd sűrűre főzzük, majd a tojásfehérjét felverjük, kemény habbá és ráöntjük a sárga krémre és óvatosan összekeverjük.

Rumos öntet:
A cukrot a vízzel fölforraljuk, beletesszük a mazsolát. Rumesszenciával, citrom és narancshéjjal ízesítjük, majd félretesszük kihűlni.

Csoki öntet:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrokat, kevés vízzel felöntjük. Rumesszenciával ízesítjük és sűrű krémesre főzzük.

Piskótatészta:
A tojások sárgáját habverővel fehéredésig keverem a cukorral, majd apránként hozzáadom a lisztet, és lazán beleforgatom a keményre felvert fehérjét. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, és a piskóta harmadát a tepsi harmadába simítom. A maradék egyik felébe belekeverem a darált diót, a másikba a kakaóport, amit 1-2 evőkanál vízzel elkeverek. Ezeket egyenként tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm. Egy mélyebb tálba rétegezem a 3 féle piskótát a 3 féle krémmel, miközben rumos öntettel locsolgatom. Alufóliával lefedve tálalásig a hűtőbe teszem. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatok a piskótából, csoki öntettel meglocsolom és tejszínhabbal díszítem.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben