Hozzávalók: (4 személyre)
Tészta:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
6 db tojás
5 dkg kakaópor
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Töltelék:
5 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
10 dkg baracklekvár
10 dkg tört dió
Csokimáz:
1 dl tej
10 dkg kakaópor
12 dkg kristálycukor
5 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
10 dkg margarin
Elkészítési mód:
A 15 dkg porcukrot, a vajat, a tojássárgáját, a kakaóport, a felolvasztott tejcsokoládét simára keverjük, majd a megmaradt cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a krémhez és még egyszer óvatosan összekeverjük. Erre a krémre a lisztet a sütőporral rászitáljuk és az egészet óvatosan összedolgozzuk. Kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék: A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az étcsokoládét, a baracklekvárt és krémesre keverjük.
Csoki máz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral, az étcsokoládéval és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és krémes csokimázat kapunk.
A torta összeállítása: A tortalapot éles késsel keresztbe kettévágjuk. Az egyik felét gitterrácsra rakjuk és a tölteléket egyenletesen elkenjük rajta, majd a másik felével betakarjuk. Csokoládémázzal bevonjuk. Tálalásnál mentalevéllel és narancsszeletekkel díszítjük.