Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg galambmell filé
20 dkg csemege uborka
30 dkg körte
5 db főtt tojás
5 dkg kapribogyó
2 dl tejföl
5 dkg mustár
5 dkg majonéz
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
Keverőedénybe a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a kapribogyót összekeverem, sóval ízesítem és félre rakom. A galambmell filéket kiklopfolom, sóval ízesítem, lisztben megforgatom, forró olajba teszem, hozzáadom a karikákra vágott fokhagymát, mindkét oldalát pár perc alatt készre sütöm. A héjától megtisztított, keményre főzött felkarikázott tojást, a zsülienre vágott körtét, húst és az uborkát, beleforgatom a kapribogyós mártásba.


