topbar
fejlec01

Fűszerkéregben sült szűzpecsenye burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertésszűz
2 ek. olaj
2 ek. mustár
majoránna
20 dkg áfonya
1 ek. cukor
só, bors

Elkészítési mód:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban, körben forgatva kérget pirítunk rá, majd lassú tűzőn készre sütjük. Egy evőkanál cukrot olajban felhevítünk, azután hozzáadjuk az áfonyát, egy deci vízzel felöntjük és egy forralás után tálaljuk.

Burgonyapüré

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk a hús mellé.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben