Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sertésszűz
2 ek. olaj
2 ek. mustár
majoránna
20 dkg áfonya
1 ek. cukor
só, bors
Elkészítési mód:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban, körben forgatva kérget pirítunk rá, majd lassú tűzőn készre sütjük. Egy evőkanál cukrot olajban felhevítünk, azután hozzáadjuk az áfonyát, egy deci vízzel felöntjük és egy forralás után tálaljuk.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
só
Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk a hús mellé.


