Hozzávalók:
(4 személyre)
1 fej karfiol
4 db tojás
5 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
30 dkg metélt tészta
20 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
1 cs zöldborsócsíra
1 db citrom
só
Elkészítési mód:
A karfiolt apró rózsáira szedjük, enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és félrerakjuk. Emellett a metélt tésztát is enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a tépkedett spenótleveleket, majd megszórjuk liszttel, egy keverés után tejjel felöntjük, krémesre főzzük, sóval ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Közben a kihűlt karfiolrózsákat lisztben, majd az enyhén sós felvert tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azután forró olajban aranybarnára sütjük. Spenótos tésztával, zöldborsócsírával, parmezánnal megszórva és citrommal meglocsolva tálaljuk.