topbar
fejlec01

foetel Rántott karfiol spenótos parmezános tésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej karfiol
4 db tojás
5 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
30 dkg metélt tészta
20 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
1 cs zöldborsócsíra
1 db citrom

Elkészítési mód:

A karfiolt apró rózsáira szedjük, enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és félrerakjuk. Emellett a metélt tésztát is enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, a tépkedett spenótleveleket, majd megszórjuk liszttel, egy keverés után tejjel felöntjük, krémesre főzzük, sóval ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Közben a kihűlt karfiolrózsákat lisztben, majd az enyhén sós felvert tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk, azután forró olajban aranybarnára sütjük. Spenótos tésztával, zöldborsócsírával, parmezánnal megszórva és citrommal meglocsolva tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben