topbar
fejlec01

foetel Rántott pecsenye kacsamáj burgonyapürével meggymártással

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg pecsenye kacsamáj
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg liszt
4 tojás
olaj (a sütéshez)

A burgonyapüréhez:

80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:
A kacsamájakat megtisztítjuk, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, (panírozzuk) és forró olajban aranybarnára sütjük. Közben az enyhén sós vízben megfőtt burgonyát meghámozzuk. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Tetszés szerint formázva a kacsamáj mellé köretként kínáljuk.

 

Meggymártás

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg magozott meggy
5 dkg vaj
1 dl tej
1 csipet fahéj
2-3 szem szegfűszeg
1 ek. cukor
2 t. vaníliás cukor
1 ek. liszt
1 csipet só


Elkészítési mód:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a magozott meggyet, pár percig pároljuk, azután megszórjuk liszttel, simára keverjük, és felöntjük a tejjel. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a cukrokkal és egy csipet sóval. Állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, majd a főétel mellé tálkába tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben