Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg pecsenye kacsamáj
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg liszt
4 tojás
olaj (a sütéshez)
só
A burgonyapüréhez:
80 dkg burgonya
5 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A kacsamájakat megtisztítjuk, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, (panírozzuk) és forró olajban aranybarnára sütjük. Közben az enyhén sós vízben megfőtt burgonyát meghámozzuk. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Tetszés szerint formázva a kacsamáj mellé köretként kínáljuk.
Meggymártás
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg magozott meggy
5 dkg vaj
1 dl tej
1 csipet fahéj
2-3 szem szegfűszeg
1 ek. cukor
2 t. vaníliás cukor
1 ek. liszt
1 csipet só
Elkészítési mód:
A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a magozott meggyet, pár percig pároljuk, azután megszórjuk liszttel, simára keverjük, és felöntjük a tejjel. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a cukrokkal és egy csipet sóval. Állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, majd a főétel mellé tálkába tálaljuk.