topbar
fejlec01

leves vegyesgyümölcs leves

Hozzávalók:
(4 személyre) (220 kcal/fő)

20 dkg málna
20 dkg eper
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. citromlé
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. fahéj
2 dl tej
2 ek. finomliszt


Elkészítési mód:
A megtisztított gyümölcsöket egy edénybe tesszük, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és kb. 10-15 percig főzzük. Ízesítjük a cukrokkal és a citromlével, majd 6 dl vízzel felöntjük, felforraljuk és simára kevert lisztes tejjel behabarjuk. Egy forralás után ízlés szerint forrón vagy lehűtve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben