Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg vörös lencse
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db burgonya
2 db paradicsom
2 dkg őrölt pirospaprika
2 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé
fodormentalevél
só, bors
Elkészítési mód:
A vörös lencsét 10 percre beáztatjuk forró vízbe. Egy edényben a finomra vágott hagymát, a felszeletelt tisztított sárgarépát és az apróra vágott burgonyát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, a leforrázott héjától megtisztított apró darabokra vágott paradicsomot, meghintjük őrölt pirospaprikával, majd citromlével, sóval, borssal, ízesítjük, azután felöntjük 1 liter vízzel és kb. 30 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel krémesítjük és egy forralás után pirítóssal és fodormentalevéllel megszórva forrón tálaljuk.