topbar
fejlec01

leves Vöröslencse leves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg vörös lencse
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db burgonya
2 db paradicsom
2 dkg őrölt pirospaprika
2 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé
fodormentalevél
só, bors

 

Elkészítési mód:
A vörös lencsét 10 percre beáztatjuk forró vízbe. Egy edényben a finomra vágott hagymát, a felszeletelt tisztított sárgarépát és az apróra vágott burgonyát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, a leforrázott héjától megtisztított apró darabokra vágott paradicsomot, meghintjük őrölt pirospaprikával, majd citromlével, sóval, borssal, ízesítjük, azután felöntjük 1 liter vízzel és kb. 30 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel krémesítjük és egy forralás után pirítóssal és fodormentalevéllel megszórva forrón tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben