topbar
fejlec01

desszert Farsangi fánk

Hozzávalók:
(4 személyre) (380 kcal/fő)

20 dkg liszt

1 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg porcukor

2 dkg vaj

2 db tojássárgája

20 dkg házi málnalekvár

olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód:

Langyos tejbe rakjunk 3 dkg porcukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet, majd kézzel hólyagosra dagasztjuk. A tésztából formáljunk egy cipót, tegyük tálba és meleg helyen kelesszük duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagságra nyújtsuk ki, majd fánkkiszaggatóval szaggassuk ki. (Ha nincs, akkor megfelel egy 6 cm átmérőjű bögre vagy pohár is.) A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, azután forró olajban aranybarnára süssük ki mind a két oldalát. A kész fánkokról az olajt szalvétával felitatjuk. Meghintjük porcukorral, a fánk közepébe málnalekvárt teszünk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben