topbar
fejlec01

desszert epres képviselőfánk

Hozzávalók: (4 személyre)

15 dkg liszt
5 dkg vaj
1 ek. cukor
3 db tojás
1 tk. sütőpor
egy csipetnyi só

A töltelékhez:

20 dkg eper
25 dkg túró
fél ek. zselatin

A tetejére:

porcukor

Elkészítési mód:

2,5 dl vizet felforralunk, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve beleszitáljuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll, majd ismét felforrósítjuk, és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk 1 tojást, a sütőport és végül hozzáadjuk a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. Forró sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját és a fánkokat rácsra helyezve kihűlni hagyjuk. Az epret pár szem kivételével, amit majd a díszítéshez fogunk használni összeturmixoljuk és hozzákeverjük a túrót. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint, majd melegítve feloldjuk, lehűtjük, majd a túrókrémhez adjuk és hűtőszekrényben lehűtjük. A fánkokat megtöltjük az epres túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk, majd ráhelyezzük a kalapját. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben