topbar
fejlec01

desszert Eperlekvárral töltött derelye

Hozzávalók:
(4 személyre) (420 kcal/fő)

50 dkg burgonya

20 dkg liszt

5 dkg búzadara

5 dkg vaj

1 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

20 dkg eperlekvár

10 dkg porcukor

2 ek. olaj

só 

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben egészben megfőzzük. Azt követően forrón krumplinyomóval összetörjük, vajjal krémesre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tojással, búzadarával és liszttel jól összegyúrjuk. Pihentetés nélkül lisztezett deszkán 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk, a közepébe lekvárt teszünk, majd félbehajtjuk, és a széleit körbenyomkodjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a derelye feljön a víz tetejére, ráforralunk. Tésztaszűrővel egyenként kiemeljük, lecsepegtetjük, olajban pirított zsemlemorzsára szedjük, megforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben