Hozzávalók: (10 személyre)
Tészta:
3 db tojás
20 dkg liszt
2,5 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. cukor
egy csipet só
1-2 ek. olaj, a sütéshez
Töltelék:
20 dkg magozott meggy
10 dkg darált dió
1 ek. rumaroma
1 kk. fahéj
1 db citrom
3 t. vaníliás cukor
Csokimártás:
1 dl tej
10 dkg kakaópor
12 dkg kristálycukor
2 ek. étolaj
10 dkg margarin
Elkészítési mód:
A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. Menet közben a meggyet a darált dióval felfőzzük. Cukorral, fahéjjal, citrommal és rumaromával ízesítjük, majd a palacsintákat megtöltjük. A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és az így kapott krémes csokimártással leöntjük a palacsintát. Tálalásnál tiszta alkohollal meglocsoljuk, meggyújtjuk és lángolva látványosan kínáljuk.