topbar
fejlec01

desszert Égő betyárbatyu

 

Hozzávalók: (10 személyre)
Tészta:

3 db tojás

20 dkg liszt

2,5 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 ek. cukor

egy csipet só

1-2 ek. olaj, a sütéshez

 

Töltelék:

20 dkg magozott meggy

10 dkg darált dió

1 ek. rumaroma

1 kk. fahéj

1 db citrom

3 t. vaníliás cukor

 

Csokimártás:

1 dl tej

10 dkg kakaópor

12 dkg kristálycukor

2 ek. étolaj

10 dkg margarin

 

Elkészítési mód:

A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. Menet közben a meggyet a darált dióval felfőzzük. Cukorral, fahéjjal, citrommal és rumaromával ízesítjük, majd a palacsintákat megtöltjük. A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és az így kapott krémes csokimártással leöntjük a palacsintát. Tálalásnál tiszta alkohollal meglocsoljuk, meggyújtjuk és lángolva látványosan kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben