Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:
6 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kakaó
1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
60 dkg magozott sárgabarack
10 dkg margarin
2 ek. liszt
1 dl tej
1 dl tejszín
1 cs. vaníliás puding
2 ek. zselatin
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg tört étcsokoládé
A csokimázhoz:
2 dl víz
10 dkg cukor
2 ek. méz
1 kk. zselatin
10 dkg étcsokoládé
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporos, kakaós lisztet, és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a sárgabarackot kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. A margarinból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, tejszínnel, és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a sárgabarackpépet és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik, azután a cukrokkal és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd muffinformába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezután kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a csokoládét, és krémesre főzzük. A muffinformából egyenként kiöntjük a süteményt, gitterrácsra rakjuk, és bevonjuk az étcsokimázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Sárgabarackkal ízlésesen tálaljuk.